Yerinde ve Bulut Uygulamaları Karşılaştırması

Yerinde ve Bulut Uygulamaları Karşılaştırması

Altyapı tasarımı atölyelerimizde felaket kurtarma tesisleri konusunu tartıştığımızda her seferinde müşterilerimize endişemizin bir felaketin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği değil onun ne zaman meydana geleceği olduğunu söylerdim.

Koronavirus pandemisi günümüzde bütün dünyayı sarsmadan önce kuruluşlar felaket kurtarma tesislerini elzem kurtarıcılar olarak değil yerine getirilmesi gereken bir şart olarak görüyorlardı.

Koronavirüs pandemisi, hiçbir çözüm mimarının yerinde çözüm mimarisi tasarlarken tahmin edemeyeceği ya da dikkate alamayacağı bir felaket örneğidir. Hayal edin: Sunucu odanızda sunucular aşırı ısınıyor ve personelinizden hiç kimse oraya ulaşamıyor ve bakım görevlileri kritik havalandırma sistemleriyle alakalı hiçbir sorunu çözemiyor. Sonuç? Kurumsal bir facia.

Kendi işletmemiz ve müşterilerimizin işletmeleri için tam manasıyla en kötü durum senaryolarını düşündük, bu nedenle ProgressSoft'un buluta geçişi maliyete dayalı bir karar değil stratejik bir karardır.

Günümüzde yaşanan global ölçekteki bu belirsiz dönemde değerli insan sermayemiz tam zamanlı olarak çalışmaya, müşterilerimiz bizden bekledikleri kalitedeki hizmeti almaya ve yeni ödeme çözümleri uzaktan ve rekor sürede uygulanmaya devam etmektedir. Bunların hepsi 2016 yılında geçtiğimiz uzaktan erişimli ve iyi yapılandırılmış bulut ortamı sayesinde mümkün olmaktadır.

Şimdi düşünme sırası sizde

Şimdi hayal edin, pandemi sona ermiş ve işlemlerini uzaktan, istedikleri zamanda ve yerde gerçekleştirebildikleri için size devasa gelirler getiren binlerce yeni müşteriye hizmet verecek olan yeni kârlı bir çözüm inşa etmek üzeresiniz. Yılın 365 günü 7x24 çalışan bir çözüm.

Rekabette ön sırada olmak için çözümünüzün pazara sürme süresini azaltmalısınız. Çözümünüzün duyarlı, uygun maliyetli, zaman tasarruflu, güvenilir, ölçeklenebilir ve yüksek seviyede güvenli olması gerekir. Bu yüzden yazılım ve altyapı Teklif Çağrısında bulunuyorsunuz. Ama bir dakika, pandemi hâlâ aklınızda mı? Aklınızda olmalı.

Geleneksel tedarik süreçleriyle zaman kaybetmeyin ya da şelale modeline dayanan bir uygulama projesi seçin. Yoksa fintekler ve genç yenilikçi şirketler bunu fırsatçı bir pazara giriş olarak görecektir zira siz gerekli şartları sağlamak için 3 ay, stokta mevcut donanım ve ticari ürün pazarlığına 2 ay ve gerekli altyapıyı inşa etmek için 6 ay harcarken onlar yeni açık bankacılık düzenlemeleri imkanlarını sonuna kadar kullanıp altyapılarını saatler içinde sıfırdan oluşturabilirler. Yeni bulut çağına hoş geldiniz!

Yazılım sağlayıcınız bütün gerekli özelliklere sahip Asgari Uygunluktaki Ürünü (MVP) iki veya üç aydan kısa sürede sunar sunmaz çözümünüzü çalıştırmaya başlayabilecekken neden metal sunuculara, raflara, işletim sistemlerine ve lisanslara milyonlarca dolar harcayasınız?

Günümüzdeki tahmin edilen iş yükünü kaldırabilecek ve şirketiniz büyüdükçe gelişebilecek küçük bir altyapıyla başlayabilecekken neden günümüzden beş yıl sonrasına kadar tahmin edilen iş yükünü kaldırabilecek bir büyük bir altyapı oluşturasınız?

Gelecek buluttadır

Yerinde altyapılar artık çağın şartlarını karşılamayan metotlar olarak değerlendirilmektedir. Doğuştan bulut tabanlı bir çözüm inşa etmek bütün strateji, işletme, işleyiş, riayet, güvenlik, ölçeklenebilirlik ve müsaitlik gereksinimlerini yerine getiren bir sonuç doğurur.

Doğuştan bulut tabanlı çözümler inşa etmenize ve eski sisteminizi buluta taşımaya yardım edebilecek itibarlı çözüm sağlayıcıları ile işbirliği yapmaya odaklanın. Çünkü siz ne düşünürseniz düşünün gelecek buluttadır.

Şunlar da hoşunuza gidebilir

Dijital Çağda Merkez Bankalarının Rolü

Dijital Çağda Merkez Bankalarının Rolü

Siber güvenlik tehditleriyle mücadele ederken, dijital para birimleri çıkarırken ve inovasyonu teşvik ederken merkez bankalarının dijital çağda değişen rolleri nelerdir? ProgressSoft'un İş Danışmanı Mahmoud Kurdi, merkez bankalarının finansal ortamların geleceğini şekillendirmek için teknolojiden nasıl yararlanabileceğini inceliyor.