Perakendeciler Neden Bir Satıcı Portalına İhtiyaç Duyarlar?

Perakendeciler Neden Bir Satıcı Portalına İhtiyaç Duyarlar?

Son on yılda, akıllı telefonlar insan vücudunun bir uzantısı haline geldikleri için en büyük gelişmelerden biri olmuştur. İletişim kurmak, araştırmak, hesaplamak ve hatta yolumuzu aydınlatmak için kullandığımız ana araçlar haline gelmiştir. Son zamanlarda, akıllı telefonlar ödeme araçlarımız haline de gelmiştir - ya da durum gerçekten böyle mi?

Mobil ödemeler dünya çapında iki milyardan fazla insan tarafından kullanılmasına ve her yıl milyonlarca kişinin daha çevrimiçi hale gelmesine rağmen1, mobil ödeme teknolojilerinin tam potansiyellerinden hâlâ yararlanılmıyor. Afrika'daki Mobil Para Endüstrisinin Durumu raporuna göre, Sahra Altı Afrika'nın ekosistem işlem değerlerinin yalnızca %21'i satıcılara yapılırken, dijital işlem hizmetlerinin %69'u hâlâ büyük ölçüde nakit giriş/çıkış işlemlerine dayanmaktadır.2

Kişiden işletmeye gerçekleştirilen işlemler, mobil para altyapısının bel kemiği olmalıdır ve yine de en yaygın ve tekrarlayan ödeme türü olmalarına rağmen ihmal edilmeye devam etmektedir. Bu durum iki ana meseleye ayrılabilir:

  1. Hem cüzdan kullanıcıları hem de işletmeler (örneğin şirketler ve perakendeciler) için mobil parayı bir ödeme şekli olarak kullanma konusunda bir teşvik eksikliği vardır. Ödeme Hizmeti Sağlayıcıları (PSP'ler), her müşterinin potansiyelini tam gerçekleştirmek yerine müşteri sayısını arttırmaya odaklanıyor.

  2. Perakende piyasası tarafından mobil paranın benimsenmesinin önündeki en önemli engel, birden fazla mağazaya sahip büyük satıcıların birkaç cüzdanı yönetmekte güçlük çekmesidir. İşletmeler, iş yapma biçimlerini kolaylaştıracak araçlar arıyor, ham veriden eyleme dönüştürülebilir veriye dönüşebilmeleri için büyük verilerini tek bir yerde konsolide etmek istiyorlar.

Platform, perakendecilere şirketlerini kaydettirmek ve cüzdanlarını yönetmek, organize etmek ve takip etmek için tam yetki vererek bu iki temel zorluğu hedef alıyor. Bu nedenle, birden fazla cüzdanı yönetmek artık bir sorun teşkil etmez ve beraberinde de bir avantaj sunar: kart operatörleri tarafından uygulanan ücretlerde veya nakit yönetimi zahmetlerinde azalma.

Bu durum kartların veya nakit paranın aleyhine de değildir. Platform ayrıca bütün ödeme türlerini kabul etmek ve bunları tek bir veri tabanında birleştirmek için satıcıların satış noktası sistemlerine entegre olur. Bu, perakendecilerin, her bir işlem için otomatik olarak işlenen verileri gerçek zamanlı olarak gözlemleme yeteneği ile satıcı operasyonlarına daha derin nüfuz etmelerini sağlar.

Platformun en değerli özelliği nedir? Sezonluk trendler, satış trafiği, geri dönen müşteri sıklığı, ortalama harcama ve nihayetinde bir perakendeciyi gerçekten müşteri odaklı hale getirebilecek daha değerli veriler gibi ilgili trendleri izleyen, satışlardan alınan ayrıntılı bilgilere dayanan veriye dayalı bilgiler.

Perakendeci artık işletmesini değiştirebilecek yeni tahmin ve stratejik karar verme göstergelerine sahiptir, bunlar marka sadakatini artırabilir, satış operasyonlarını şekillendirebilir ve kişiselleştirilmiş teklifler, fırsatlar ve hatta ürün promosyonları sunabilir. Dolayısıyla evet, perakendecilerin kesinlikle bir satıcı portalına ihtiyacı vardır, çünkü şayet en önemli şey veriyse platform da işletmelerin uzun, çok uzun süredir kilidini açmaya çalıştığı veriye götüren kapıdır.


Şunlar da hoşunuza gidebilir

Finansal Hizmetlerde Yapay Zeka ve Kullanıcı Deneyimi Sinerjisi

Finansal Hizmetlerde Yapay Zeka ve Kullanıcı Deneyimi Sinerjisi

Kullanıcı Deneyimi (UX) ve Yapay Zeka (AI) arasındaki kapsamlı etkileşimi ve bunların müşteri deneyimlerini güçlendirme, yenilikçi çözümleri teşvik etme ve finans sektörünün geleceğini toplu olarak yeniden tanımlayan bir dizi kullanım senaryosunu kolaylaştırma konusundaki dönüştürücü potansiyelini keşfedin.